Ontdekjewintersport.nl

Serfaus

Ligging
In het uiterste zuiden van Tirol liggen op een plateau boven het Oberes Inntal de drie dorpen Serfaus, Fisse en Ladis. Het plateau heeft een zuidoostelijke ligging en wordt daardaar beschermd tegen de koude, noordwestelijke wind. De hoge ligging zorgt voor veel zonuren (ca. 2000 p/j) en sneeuwzekerheid van december tot april.

Dorp
Serfaus is het grootste dorp van het plateau en autoluw. Alleen gasten die een langer verblijf hebben geboekt mogen met de auto naar hun accommodatie rijden. Voor het dagelijks vervoer naar het centrum en de liften maak je gebruik van de comfortabele metro die op luchtkussen zweeft.

De meeste restaurants en winkels liggen aan de hoofdstraat. Hier kom je tussen de hotels ook nog oorspronkelijke Tiroolse boerderijen tegen. Mede dankzij de Romaanse klokkentoren en de afwezigheid van auto's heeft Serfaus haar historische dorpkarakter kunnen behouden. Dit gecombineerd met het modernste comfort maakt dit een ideale wintersportbestemming.

Accommodatie
Ondanks dat Serfaus de laatste jaren steeds mondainer is geworden, vind je hier ook met een gemiddeld budget nog meer dan genoeg goede hotels en appartementen. Vergelijk appartemeneten, hotel, chalets.

Restaurants en apres-ski
Op de piste is een grote diversiteit aan berghutten waar je heerlijk kunt eten en bijkomen, met als "uitschieter" de "Skilounge". Skischoenen worden hier omgewiseld voor sloffen en dit is letterlijk en figuurlijk eten op hoog niveau. In het dorp zelf zijn meer dan 25 restaurants.

Serfaus staat bekend om haar goede apres-ski, waarbij de Patschi Pub de beroemdste apres-skibar is. Vind je het hier te druk, dan ga je naar een van de andere bars als Bam Bam, Holzschupfn of Hasenstall.

Skigebied
Vanuit het dorp kun je met drie gondels omhoog naar het skigebied "Skidimension Serfaus-Fiss-Ladis". Je hebt hier bijna 200km pistes met veel afwisseling.

Voor gezinnen met kleine kinderen is het een ideaal gebied. Er is o.a. een lift speciaal voor kinderen, pistes met alleen toegang voor kinderen, mogelijkheid tot spelenderwijs leren in eigen taal, etc.

Vervoer
Serfaus ligt op nog geen 900km van Utrecht. Alleen de laatste 20km is niet op de snelweg en hiervoor heb je met de auto ca. 20min nodig. Voor de wintersporters die met de trein naar Serfaus gaan, is Landeck het dichtstbijzijnde station. Als je een terinreis boekt let dan ook goed op dat de transfer van station Landeck naar Serfaus is inbegrepen.

Alternative accommodaties in Serfaus

wintersport accommodatie Appartement Rimmlhaus Appartement Rimmlhaus

Oostenrijk - Serfaus, Fiss & Ladis - Serfaus

wintersport accommodatie Hotel Amadeus Micheluzzi Hotel Amadeus Micheluzzi

Oostenrijk - Serfaus, Fiss & Ladis - Serfaus

Hoogte dorp 1427 m
Liftverbinding
Dalafdaling
Aantal restaurants 27
Aantal cafes 27
Aantal uitgangsgelegenheden 2
Afstand tot Utrecht 896 km
Autovrije Zone
Zwembad
Sauna
Bioscoop
Wandelpaden 100 km
Laagste punt: 1200 m Hoogste punt: 2800 m